Kasteelweg 7, Baexem

Vraagprijs :
€ 599.000 k.k.
Inhoud:
3460 m³
Bouwjaar:
1660
Perceel:
8 891 m²
WoonOpp:
803 m²
Type:
Woning
Kasteel Baexem

Via een mooie oprijlaan bereiken we kasteel Baexem, gelegen in het Midden Limburgse Baexem.
Er bestaat momenteel de unieke mogelijkheid om een gedeelte (de helft van de hoofdvleugel met de linker zijvleugel) van het kasteel te verwerven.

Kasteel Baexem stamt oorspronkelijk uit de 16e eeuw en is in 18e eeuw vergroot middels het toevoegen van zijvleugels. Ook werd toen het voorste deel van de gracht gedempt en de voorhof symmetrisch aangelegd door aan weerszijden de bouwhuizen, de fruitschuren en het hek met de gemetselde hekpijlers te realiseren. De laatste belangrijke bouwfase stamt uit de vroege 19e eeuw. Het betreft de façade van de voorgevel, met in het midden de risaliet en de inrichting van de zaal. In de late 19e eeuw werden tegen de kopgevels van de zijvleugels lage stallen aangebouwd. Deze zijn in de loop van de 20e eeuw gesloopt.

Het kasteel staat in een gebied met hoog landschappelijke waarde in de directe nabijheid van de bossen van het landgoed “Exaten” en heeft een prachtig aangelegde botanische tuin met diverse wandelpaden. De monumentale sierplafonds, lambriseringen, marmeren vloeren, houten vloeren, marmeren schouwen en het smeedijzeren hekwerk zijn hierbij behouden gebleven. Kasteel Baexem is een rijksmonument.

Het kasteel wordt gebruikt als woning. Het kasteel telt 6 slaapkamers met elk een eigen badkamer.

Indeling kasteel:

Kelder:
De kelder is van buiten uit te bereiken en bestaat uit een kelderruimte en een wijnkelder.

Begane grond:
Entree met hardstenen tegelvloer en gemarmerde muren. In de hal is de meterkast gelegen met elektrameter. Daarnaast is er een aparte meterkast voor de gasmeter met watermeter. Tevens bevindt er zich een wasruimte met witgoedaansluitingen. De eerste slaapkamer staat in verbinding met de aangrenzende badkamer met inloopdouche, wandcloset en wastafel. Vanuit de centrale hal bevindt zich aan de linkerzijde de keuken en 2 toiletten met wandclosetten en fonteintje en aan de rechterzijde de bar. Vervolgens betreed men een eetkamer met speksteenkachel en de imponerende muziekzaal met 2 schouwen en muurschilderingen aangebracht door kunstschilder Matthijs Röling. Vanuit de eetkamer betreed met het terras. Zowel de keuken, toiletten en badkamer beschikken over een tegelvloer met vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Overloop met berging met 2 boilers. Vanuit de centrale overloop zijn 5 Slaapkamers te bereiken met elk een aangrenzende badkamer met douche(cabine), wastafel en (wand)closet.

Tweede verdieping:
Te bereiken middels een vaste trap. Op de tweede verdieping is een riante bergzolder gelegen.

Overig:
Het kasteel beschikt over een botanische tuin met tuinkas, terras en idyllisch “shetje” met houtkachel, planken vloer, boiler, bidet, closet, ligbad en wastafel. Daarnaast heeft men de beschikking over een natuurzwembad, diverse bergingen en vijvers.

Algemene kenmerken kasteel:

Gebruiksoppervlakte : 374 m²
Overige inpandige ruimte: 260 m²
Inhoud : 2.500 m³
Perceeloppervlakte : 8.891 m²
Bouwjaar : circa 1660

DISCLAIMER
Alle informatie en maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Gelet op de zeer bijzondere aard van dit unieke object voldoet deze wellicht niet aan de Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen (NEN 2580). Aspirant-kopers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te (laten) meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij de makelaar van alle aansprakelijkheid.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons voorstellen, wij nodigen u dan ook van harte uit voor een vrijblijvende bezichtiging!

    Pand mailen naar een vriend    U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

    Contacteer ons


    U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website