Raadhuisstraat 13A, OHÉ EN LAAK

Verkocht
Vraagprijs :
€ 345.000 k.k.
Inhoud:
725 m³
Bouwjaar:
2004
Perceel:
655 m²
WoonOpp:
205 m²
Type:
Eengezinswoning
Royaal vrijstaand woonhuis met aangebouwde garage gelegen in Ohe en Laak op een perceel van 655 m² met vrij uitzicht aan de achterzijde van de woning.

Kelder:
De kelder is vanuit de garage te bereiken. De kelderruimte met tegelvloer is voorzien van een voorportaal met koekoek en een aparte kelderruimte.

Begane grond: geheel voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming.
Ruime ontvangsthal/entree. In de hal is het toilet gelegen met modern wandcloset met fonteintje en mechanische ventilatie. Tevens is hier de meterkast gesitueerd met elektra-, water- en gasmeter. Vanuit de hal betreed men de ruime woonkamer met plafond met inbouwspots en dubbele tuindeur welke toegang bieden tot het overdekt terras. De open keuken is voorzien van een inbouwkeuken met granieten aanrechtblad, vaatwasser, keramische kookplaat, combi magnetron/oven, aparte oven, koelkast, spoelbak en afzuiging. Aangrenzend is de bijkeuken gesitueerd met Nefit cv ketel (2004) en Nefit boiler (2013).

Eerste verdieping: geheel voorzien van een laminaatvloer.
Overloop. Op de eerste verdieping bevinden zich 4 zeer ruime slaapkamers waarvan 1 met inloopkast en 1 slaapkamer met wasmachine-aansluiting. Tevens is op de eerste verdieping een volledig met marmeren tegels betegelde badkamer gelegen met wandcloset, inloopdouche, hoekligbad, designradiator, plafond met inbouwspots en dubbele wastafel.

Tweede verdieping:
Te bereiken middels een vaste trap. Zolderberging/kantoorruimte/speelkamer met 2 zolderkamers.

Overig:
De achtertuin met overdekt terras is gelegen op het zuiden en kent derhalve een uitstekende zonligging. Via een ruime oprit is de aangebouwde garage te bereiken. De volledig geïsoleerde garage is uitgerust met een tegelvloer en dubbele garagedeuren. Een tweede terras is gelegen in de tuin en wordt overdekt door 4 parasol platanen. Daarnaast heeft men in de tuin de beschikking over een houten tuinberging.

Algemene kenmerken:
Woonoppervlakte : 205 m²
Woning inhoud : 725 m³
Perceeloppervlakte : 655 m²
Bouwjaar : 2004
Isolaties : hardhouten kozijnen met isolerende beglazing, spouwmuurisolatie, dakisolatie en elektrisch
bedienbare rolluiken

Woonplaatsinformatie Ohe en Laak:

Ohé en Laak is een plaats in de Nederlandse provincie Limburg en was tot 1991 een zelfstandige gemeente. Daarna maakte het tot 2007 deel uit van de gemeente Maasbracht, die is opgegaan in de fusiegemeente Maasgouw. De woonplaats omvat eigenlijk twee afzonderlijke kernen, Ohé (660 inwoners) en Laak (220 inwoners), maar vormen samen van oudsher één gemeenschap.

Ohé en Laak behoorden oorspronkelijk tot Echt, maar gingen later over naar de heerlijkheid Stevensweert, totdat zij na de Franse tijd een zelfstandige gemeente gingen vormen. Hoe lang zij onder Stevensweert ressorteerden is niet duidelijk, in ieder geval reeds in de eerste helft van de 17e eeuw, toen de heerlijkheid in handen van graaf Hendrik van den Bergh was.
De gemeente Ohé en Laak kreeg in 1819 zijn eigen gemeentevlag. De graven Van den Bergh bouwden kasteel Walborg vlak aan de Maas te Laak. Bij het kasteel werd in die jaren het Sint-Annakapelletje bebouwd, waar de bewoners van het kasteel naar de kerk gingen. De kapel werd in 1896 afgebroken omdat de ligging ongunstig zou zijn geweest en werd vervangen door de huidige, gelegen bij de entree van Laak vanuit Stevensweert. De latere bewo¬ner van kasteel Walborg, graaf Reinier Vincent van Hompesch, bouwde tussen Ste¬vens¬weert en Ohé en Laak de Hompesche molen. In de jaren voor de Tweede Wereldoorlog raakte kasteel Walborg in verval en werd in 1992 de overblijvende ruïne opgeruimd. Alleen een kelder is bewaard gebleven. De stenen van de ruïne zijn hergebruikt in feestzaal 'de Ruïne', behorende bij 'Cafe Bongaarts'.
Ohé en Laak werden tot 1950 als twee aparte kernen gezien. Vanaf dat moment worden ze opeens als een kern gezien.
Ohé en Laak ligt samen met Stevensweert gelegen op het Eiland in de Maas, een (voormalig) eiland tussen twee rivierarmen van de Maas, vlak ten westen van het stadje Echt. De oude rechterarm is de Oude Maas. Door zand- en grindafgravingen op diverse plaatsen op het eiland zijn er rondom het dorp verschillende plassen ontstaan, waaronder de Dilkensplas, de Schroevendaalse plas, de Teggerse plas en het meest recent de Molenplas. Tegenwoordig worden deze gebruikt voor waterrecreatie en als natuurgebied, waardoor de plaats vele toeristen trekt. Er bevindt zich een kleine jachthaven.
Laak bestaat geheel uit lintbebouwing, gelegen langs een weg die evenwijdig aan de Maas loopt. Ohé heeft zowel een gedeelte met lintbebouwing als een deel met geconcentreerde bebouwing, het dorp heeft daardoor de vorm van een '6'. Centraal in Ohé staat de parochiekerk O.L. Vrouw Geboorte uit 1867, een driebeukige kruisbasiliek in neoromanogotische stijl, de eerste in Nederland in deze stijl, naar een ontwerp van architect A.C. Bolsius, oud-leerling van P.J.H. Cuypers. De kerk is een Rijksmonument.

Contacteer ons


U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website