Manestraat 3, Neeritter

Verkocht
Vraagprijs :
€ 235.000 k.k.
Inhoud:
460 m³
Bouwjaar:
1860
Perceel:
3 850 m²
WoonOpp:
100 m²
Type:
Eengezinswoning
Limburgse idylle in oase van rust

Charmant, vrijstaand woonhuis gelegen op een prachtige locatie in het beschermd buitengebied van Neeritter op een perceel van 3.850 m². Daarnaast is er de mogelijkheid tot aankoop van twee aangrenzende percelen van 4.110 m² weiland en 5.563 m² bos.

Indeling woning:

Begane grond:
Ontvangsthal/entree met luik naar watermeter. De hal geeft toegang tot het volledig betegelde toilet met closet en fonteintje. Vanuit de hal betreedt men de keuken met keukenblok en wandkast. Aangrenzend aan de keuken is er een slaapkamer en de gedeeltelijk betegelde badkamer met douche, wastafel, wasmachine-aansluiting, Daalderop boiler en Inventum boiler. De woonkamer is voorzien van een authentieke tegelvloer en oliehaard. Tevens is hier de meterkast gesitueerd met elektrameter. Vanuit de woonkamer zijn 2 slaapkamers te bereiken waarvan 1 slaapkamer met authentieke tegelvloer en 1 slaapkamer met betonvloer.

Overig:
De woning beschikt over een inpandige garage met betonvloer, dubbele garagedeur en tuindeur. Vanuit de garage is middels een vaste trap de zolderberging op de eerste verdieping te bereiken. De tuin en het weiland zijn gelegen rondom de woning.

De woning is gelegen op een afstand van 5 km van de A2 en de A73, de belangrijkste rijkswegen door Limburg.

Algemene kenmerken:
Woonoppervlakte : 100 m²
Woning inhoud : 460 m³
Perceeloppervlakte: 3.850 m²
Bouwjaar : 1860
Isolaties : houten kozijnen met enkele beglazing, spouwmuur.
Overig: : de woning beschikt niet over een centrale verwarming.

De grootte van de woning mag conform het bestemmingsplan meer dan verdubbeld worden. De rustieke, verstilde ligging in beschermd bos– en agrarisch landschap maakt het huis ook uitstekend geschikt als tweede woning.

Woonplaatsinformatie: Neeritter (gemeente Leudal)

Neeritter is een kerkdorp in Midden-Limburg (Nederland) en behoort tot de gemeente Leudal. Ten westen van het dorp ligt de buurtschap Heioord. Neeritter ligt, vlak bij het witte dorp Thorn, 13 km ten zuidoosten van de stad Weert en grenst aan het Belgische Kessenich.

Neeritter werd voor het eerst genoemd in 1143, als Itera oftewel "Itteren". Het voorvoegsel "neer" werd later toegevoegd om het onderscheid te maken met Itera nova (Opitter). De naam is afkomstig van de Itterbeek, die vlak langs het dorp stroomt. Tijdens het ancien régime was Neeritter een Luiks vrijdorp en één van de Drie Eyghen. Met uitzondering van het dorpscentrum en Heioord werd de gemeente in 1842 afgestaan aan België (zie Herindeling van de Drie Eyghen). Op 1 juli 1942 werd ze bij de gemeente Hunsel gevoegd, die op haar beurt met andere gemeentes verenigd werd op 1 januari 2007.

Monumenten
Neeritter telt 24 rijksmonumenten, in de vorm van monumentale boerderijen en huizen, een gasthuis uit de 15e eeuw, de Armenmolen uit 1686 en de St.-Lambertuskerk. Het oudste deel van deze driebeukige kerk is de romaanse toren (13e eeuw, verhoogd in de 14e eeuw). Het huidige gotische middenschip werd gebouwd in de 14e eeuw en uitgebreid met een koor en zijbeuken in de 15e eeuw. In 1842 is de toren een tweede maal verhoogd.
Tijdens de Tachtigjarige Oorlog had Neeritter veel te lijden van plunderaars. Ter bescherming groeven de bewoners in 1584 een gracht en wierpen ze een aarden wal op rond het dorp. In de loop der tijd heeft deze wal zijn functie verloren. Rond 1960 werd riolering aangelegd en werd de gracht gedempt. Inmiddels zijn er plannen gemaakt om de gracht opnieuw een functie te geven.

Contacteer ons


U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website