Margarethastraat 17, Ittervoort

Verkocht
Vraagprijs :
€ 500.000 k.k.
Inhoud:
2200 m³
Bouwjaar:
1648
WoonOpp:
188 m²
Type:
Eengezinswoning
Wij hebben een bezichtigingenstop moeten inlassen voor deze woning.
Vanwege Corona kunnen wij geen open huis organiseren en de dagen voor bezichtigingen zitten helaas vol.
Mail ons gerust voor plaatsing op de reservelijst.

Ittervoort Margarethastraat 17

In het Limburgse dorp Ittervoort op een markante plaats bij de Itterbeek bevindt zich dit karakteristieke object waarvan veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven.
De Luyensmolen is gebouwd in 1648 als watermolen. Het object met woonbestemming is daarnaast ook uitermate geschikt voor diverse zakelijke doeleinden of een bedrijf of beroep aan huis. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere plek én woning? Wij maken graag tijd voor u vrij voor een rondleiding binnen de RIVM richtlijnen!


Indeling:

Souterrain:
In het souterrain bevindt zich de royale provisiekelder en hobbykelder met zicht op het originele gemaal.

Begane grond:
Via de entree die aan de voorzijde van de woning is gelegen betreedt u de hal met authentieke tegelvloer, monumentale trappartij en ornamentenplafond. Via de hal is er toegang tot de woonkamer ensuite. De woonkamer is voorzien van een plankenvloer en originele schouw. Verder is er een zeer ruime multifunctionele ruimte met fraai uitzicht op het achtergelegen landschap en de Itterbeek. Levensloopbestendig wonen is een mogelijkheid. Op de begane grond is een badkamer met inloopdouche, wandcloset en badmeubel met wastafel. De royale eetkeuken met tegelvloer is voorzien van een inbouwkeuken met elektrische kookplaat, dubbele spoelbak, koelkast en afzuigkap. Werkplaats met royale bergzolder. Deze ruimte kan eventueel verbouwd worden tot een tweede woning. Daarnaast zijn er nog diverse ruimtes die u naar eigen smaak kunt inrichten.

Eerste verdieping:
Grenzend aan de overloop bevinden zich 3 slaapkamers en een bergzolder.

Overig:
De inpandige werkplaats beschikt over een royale bergzolder met Vaillant combi cv-ketel welke bereikbaar is middels een vaste trap. Daarnaast zijn er nog diverse ruimtes/bergingen die u naar eigen smaak kunt inrichten.
Aan de voor- en zijkant van de woning is er meer dan voldoende ruimte voor parkeren op eigen terrein. De achtertuin is royaal met veel privacy en biedt een magnifiek uitzicht over het landschap en de Itterbeek! Daarnaast is een bosperceel van 6.266 m².

Luyensmolen
Het originele gemaal kan omgebouwd worden voor het opwekken van eigen energie!

Publiekrechtelijke beperking : Beschermd monument, Gemeentewet

Ligging
Margarethastraat 17 is gelegen in de kern van Ittervoort op loopafstand van het centrum van Ittervoort. Ittervoort ligt ‘aan’ de A2 waardoor Weert, Eindhoven, Roermond en Maaseik (B) op uitstekend bereikbaar zijn. Ittervoort valt onder de prachtige gemeente Leudal met haar mooie natuurgebied en vele bezienswaardigheden. Het ligt naast het toeristische 'witte stadje' Thorn.

Algemene kenmerken:
• Bruto woning inhoud : ca 2.200m3.
• Woonoppervlakte : ca. 188m2
• Overige inpandige ruimte : ca. 460 m2
• Perceel oppervlakte : 7.866m2
• Bouwjaar : 1648

Belangrijke informatie i.v.m. Corona/ Covid-19:
Bezichtigingen worden door ons (uiteraard op afspraak) nog steeds uitgevoerd, echter wel met strikt inachtneming van de regels die zijn opgelegd door het RIVM, dit in het kader van onze eigen gezondheid, maar uiteraard ook die van onze opdrachtgevers en van u.

• er zal geen enkele vorm van fysiek contact zijn;
• er zal door ons een minimale afstand van 1,5 m tot bezoekers in acht worden genomen;
• er zullen geen “groepsbezichtigingen” plaatsvinden. Naast de makelaar zullen maximaal twee bezoekers worden toegelaten.

Uiteraard kunnen andere beslissingen worden genomen zodra dit van overheidswege wordt geadviseerd en/of om persoonlijke redenen juist wordt geacht.

Contacteer ons


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website