Kasteelweg 13, Baexem

Verkocht
Vraagprijs :
€ 375.000 k.k.
Inhoud:
2100 m³
Bouwjaar:
1795
Perceel:
5 432 m²
WoonOpp:
290 m²
Type:
Eengezinswoning
Bijzonder ruim vrijstaand woonhuis uit 1795 met een woninginhoud van maar liefst 2.100 m³. De woning is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Baexem, grenzend aan een natuurgebied, op een perceel van circa 5.432 m. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een woning met veel leefruimte.

Begane grond:
Ontvangsthal/entree met meterkast en muurkast met Intergas combi cv-ketel (2015). Hier is eveneens het toilet met wandcloset en een bergruimte gelegen. Vanuit de hal betreed men de riante woonkamer en de open keuken welke is voorzien van een keukenblok met 5 pits gasfornuis (Smeg), elektrische oven, vaatwasser en spoelbak.

Eerste verdieping: de eerste verdieping is geheel voorzien van een hardhouten planken vloer.
Op de eerste verdieping bevinden zich 4 slaapkamers. De oorspronkelijk balken en spanten zijn nog steeds te bewonderen. Tevens is er een gedeeltelijk betegelde badkamer met ligbad, douche, wastafel, wandcloset en dakraam. Daarnaast is er een riante bergzolder van maar liefst 140 m² met 5 dakramen welke volledig is geïsoleerd.

Overig:
De woning beschikt over een werkplaats en een opslagruimte. Daarnaast beschikt de woning over een tweede leefruimte met een aparte entree, keuken, opkamer, woonkamer, berging, toilet, badkamer en slaapkamer. Hier liggen mogelijkheden voor Bed en Breakfast of mantelzorg. De woning staat in een gebied met hoog landschappelijke waarde in de directe nabijheid van de bossen van het landgoed “Exaten”.

Algemene kenmerken:
Woonoppervlakte : 290 m²
Woning inhoud : 2.100 m³
Overige inpandige ruimte: 233 m²
Externe bergruimte : 50 m²
Perceeloppervlakte : 5.432 m²
Bouwjaar : 1795
Isolaties : houten kozijnen met dubbele beglazing.
Algemeen : Renovatie is gestart in 2014.

Woonplaatsinformatie: Baexem (gemeente Leudal)

Baexem (Limburgs: Boaksum) is een kerkdorp gelegen in Midden-Limburg. Het maakt sinds 1 januari 2007 deel uit van de gemeente Leudal, een nieuwe fusiegemeente. Voordien behoorde Baexem tot de gemeente Heythuysen, thans deel uitmakend van Leudal.
Baexem is een aantrekkelijke woonkern door enerzijds de ligging nabij Roermond, Weert (werkgelegenheid, hoog voorzieningenniveau) en Horn (middelbaar onderwijs) en anderzijds de ligging ten opzichte van de A2 richting Maastricht en Eindhoven. Het oude dorp Baexem bewaart waardevolle herinneringen aan het rijke verleden, zoals kasteel "de Baexen", Huize de Brias, de kloosters Exaeten en Mariabosch en de standaardmolen "Aurora". De omgeving van dit dorp is eveneens rijk aan natuurschoon met aantrekkelijke wandel- en fietsroutes. Het dorp Baexem telt 2.900 inwoners.

Contacteer ons


U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website